Despre presiunea lunii februarie

Luna februarie sta, adesea, mai mult sub semnul presiunii decat sub semnul iubirii. La fel ca Sarbatorile de iarna, este o perioada in care bucuria de a fi in preajma celuilalt este umbrita de agitatie si stres.

Chiar daca sunt cu siguranta momente care ne reamintesc de bucuria pe care ne-o aduce partenerul, 14 si 24 februarie nu ar trebui sa fie singurele ocazii de sarbatorire. Este nevoie insa sa invatam sa prioritizam relatia de cuplu si sa ii oferim atentia de care are nevoie constant si nu punctual.

Cand ne dorim sa investim in relatia de cuplu si sa consolidam relatia cu partenerul, este important sa exploram stilul de comunicare pe care il folosim, sa facem diferenta intre lucrurile care tin de noi insine si cele care tin de relatie, sa negociem, practic, termenii in care construim impreuna.

Micile cadouri si gesturile de afectiune sunt si ele importante, dar resursele unei relatii nu se pot rezuma doar la atat. La fel de adevarat este ca fiecare dintre noi foloseste un limbaj al iubirii diferit, dar acest lucru nu trebuie sa insemne ca partenerii cu limbaje diferite nu pot ajunge la un limbaj comun – trebuie doar ca acesta sa fie constientizat.

Asadar, este important sa va reamintiti, ca ”regulile” si traditiile relatiei voastre le stabiliti doar voi, iar ele includ si decizia de a va sarbatori iubirea de Dragobete, Valentine`s Day (sau deloc in aceste date) ori prin traditii personale, pe care vi se creati impreuna ☺

Distribuie acest articol:



Autor: