Mici tehnici care te pot ajuta sa ai o zi mai buna 

Nu, nu doar vacantele sunt momente in care ar trebui sa iti acorzi grija si atentie – desi stim ca aceasta e o tendinta des intalnita. In agitatia de zi cu zi, trebuie sa faci loc unor scurte exercitii de reconectare cu tine insuti si de constientizare a lucrurilor pe care le traiesti. In acest sens, am facut o scurta lista de exercitii care te pot ajuta sa te intorci la tine.

  • Incepe-ti ziua cu trecerea in revista a lucrurilor pe care ti le doresti

In fiecare dimineata, scrie care sunt lucrurile pe care ti le doresti: oricat de mici ar fi, sunt obiective care conteaza pentru tine. Apoi, imagineaza-ti cum te vei simti si cata bucurie iti vor aduce odata ce le vei duce la bun sfarsit. Acest lucru te va ajuta sa te concentrezi mai bine asupra lor si sa iti incepi ziua cu un mindset pozitiv.

  • Seteaza-ti remindere pentru pauze de respiratie sau exercitii de mindfulness

Chiar daca lista de task-uri este foarte cuprinzatoare, ca sa te poti dedica acestora ai nevoie si de pauze: fie ca alegi sa faci exercitii de respiratie sau meditatie, fie ca stai pur si simplu si savurezi un ceai, ele te vor ajuta sa te concentrezi. Exista inclusiv aplicatii pe care le poti instala pe telefon si care te pot ajuta in acest sens: Calm sau Headspace sunt doua dintre cele mai cunoscute si utilizate.

  • Aminteste-ti lucrurile pentru care esti recunoscator

Nu lasa nicio zi sa treaca fara sa iti amintesti lucrurile sau oamenii care iti fac viata mai frumoasa: iti poti verbaliza sentimentele sau le poti scrie. Cand constientizezi ca zilele tale sunt mai frumoase si mai pline de iubire, nu vei mai acorda aceeasi atentie sau energie supararilor sau stresului. Practic, iti vei fi construit o armura de energie pozitiva care te va proteja in zilele grele.

  • Exprima-ti sentimentele fata de cei din jur

Spune-le celor dragi ca ii iubesti, multumeste-le persoanelor alaturi de care lucrezi sau spune-le ce admiri la ele: si ziua ta, si ziua lor vor deveni mai frumoase si mai pline de energie.

La final, venim cu o provocare pentru voi: urmati aceste scurte exercitii pentru cateva zile si spuneti-ne cum v-ati simtit ☺

Distribuie acest articol:Autor: