Mini-jurnalul recunostintei pentru luna decembrie (exercitiu practic)

De multe ori, agitatia lunii decembrie ne face sa uitam de un alt aspect important al atmosferei de sarbatoare: felul in care ne raportam la ceea ce avem, ceea ce ne dorim si ceea ce ne-a adus anul care sta sa se incheie.

Studii recente au aratat ca recunostinta practicata zilnic ajuta la mentinerea starii de bine si scade nivelul de stres – in plus, ne ajuta sa le transmitem si celor din jurul nostru un mindset optimist si sanatos. De aceea, invitatia noastra pentru luna decembrie este aceea a petrece zilnic ceva timp doar cu voi insiva si a pune pe hartie povestea frumoasa a lui 2018:

  • Oamenii dragi care v-au fost alaturi (iar lor le puteti scrie si un scurt mesaj de multumire pentru bucuria pe care v-au adus-o);
  • Cele mai importante lucruri invatate in ultima vreme;
  • Amintirile frumoase pe care va doriti sa le tineti cat mai vii in minte, oricat de mici ar fi ele;
  • Ce ati descoperit despre propria persoana;
  • Care sunt lucrurile bune din viata voastra de astazi – iar aici puteti scrie despre orice, de la cafeaua buna bauta de dimineata, pana la zambetele impartasite cu colegii de birou.

Incepeti cu cate 3 lucruri din fiecare categorie in prima zi si adaugati in ziua urmatoare inca unul. Nu uitati sa si recititi lista, completand-o in fiecare zi. Pana pe 25 decembrie, veti redescoperi cate motive de bucurie aveti in vietile voastre!

Speram ca Mos Nicolae va lasa in ghetute si multe motive de recunostinta, pe care le veti impartasi cu oamenii dragi de langa voi!

Distribuie acest articol:Autor: