Cum este afectata viata sexuala a cuplului de aparitia unui copil?

Cuplurile care tocmai au avut un copil trebuie sa gestioneze o noua rutina si acorda cea mai mare parte a atentiei lor nevoilor bebelusului. De asemenea, in cazul femelior, sarcina si nasterea produc nu numai schimbari fizice, ci si modificari hormonale. Aceasta perioada este in general foarte stresanta si obositoare pentru parinti, iar acestia ajung de multe ori sa nu mai considere viata sexuala ca fiind importanta.

Dupa nastere, este necesara o perioada de adaptare si ajustare inainte de reluarea relatiilor intime, mai ales ca multe persoane experimenteaza un libido redus in perioada respectiva. In plus, disponibilitatea emotionala pentru partener poate parea redusa, dat fiind faptul ca ambii parinti dezvolta o legatura stransa cu copilul.

Este insa foarte important ca ei sa isi aminteasca si sa relationeze ca parteneri, nu doar ca parinti, sa se conecteze si sa gaseasca timp unul pentru celalalt (oricat de putin ar fi acesta la inceput). De asemenea, de ajutor sunt si discutiile despre schimbarile cu care familia se confrunta, fie ca ele sunt de natura fizica sau emotionala. In acest fel, sunt evitate resentimentele si sentimentul de instrainare fata de partener.

Distribuie acest articol:Autor: