Centrul de psihologie creativa la CNALZ 2017

Ne alaturam si noi celor care lupta impotriva acestei forme de dementa, boala Alzheimer si incercam sa ne aducem aportul printr-o activitate ce poate fi introdusa in rutina zilnica a bolnavului de Alzheimer pentru a-i pastra acestuia stima de sine, respectul fata de propria persoana si increderea ca poate realiza lucruri placute.

In perioada 22-25 februarie 2017 s-a desfasurat la Willbrook Platinum Business & Convention Center Bucuresti editia a 7-a a Conferintei Nationale Alzheimer 2017 unde Centrul de psihologie Creativa a fost prezent cu o serie de ateliere inedite dedicate persoanelor bolnave de Alzheimer si familiilor acestora. Eveniment de referinta in domeniul medical, conferinta a adus impreuna specialisti din tara si strainatate dar si pacienti si membri de familie ai acestora. Au fost prezentate actualitati in domeniul dementelor, terapii specifice, dar si aspecte legislative, metode de combatere a stigmatului asociat bolii pentru pacientii de la noi din tara, precum si cursuri de initiere pentru asistenti medicali care ingrijesc persoane vastnice.

Atelierele noastre de terapie ocupationala vin in intampinarea problemelor cu care se confrunta familiile bolnavilor de Alzheimer, aducand o alternativa de a ocupa timpul liber cu o activitate atat relaxanta si placuta, dar si utila din perspectiva pastrarii unor aptitudini care ii dau bolnavului sentimentul de utilitate si o mentinere a stimei de sine.

Distribuie acest articol:Autor: