„Personalitatea in culori si forme” la Scoala Americana

“Cum poti sa stii atatea lucruri despre mine? De unde stii ce imi place? Cum poti sa iti dai seama doar uitandu-te la aceasta tablita? De unde stii care sunt pasiunile mele?” – aceastea au fost intrebarile pe care le-am auzit in mod repetitiv de pe buzele elevilor de Scoala Americana care au participat saptamana aceasta la atelierele noastre creative.

Dragi copii, in spate se afla multa stiinta, cercetare si studii psihologice, la care se adauga – ca in orice reteta gustoasa – multa dedicare si pasiune pentru cunoastere umana, venita din partea terapeutilor nostri.”
Intr-o atmosfera de emotie si culoare am fost prezenti in cadrul evenimentului “Romanian Festival” cu o serie de ateliere “Personalitatea in culori si forme”. Am lucrat cu copii de varste diferite, de la 7 ani pana la 14-16. Discutiile cu fiecare dintre ei au fost pentru noi in egala masura o provocare, dar si o placere. Atat de multe culturi, nationalitati si personalitati diferite, reunite in fata unei experiente inedite!

Atelierele au fost gazduite in incinta bibliotecii AISB. Printre carti si stiinta am avut bucuria sa observam cateva zeci de copii pe tot parcursul evenimentului. Ne-am bucurat alaturi de ei si am admirat operele lor, creatiile care le-au iesit din mana, din ce in ce mai complexe, pe masura ce inaintau in varsta. Cea mai mare bucurie pentru noi a fost insa sa vedem cata sete de cunoastere au acesti copii: cunoastere de sine, dorinta de a se intelege mai bine si de a se pregati pentru orice le va aduce viitorul.

Pe buzele cadrelor didactice expresia cea mai intalnita a fost “nice idea”. Chiar daca au cusut modele tratitionale pe tabla perforata, inspirandu-se din piesele expuse de partenerii nostri de la Metal Creativ sau si-au creat propriile modele, copiii au fost tot timpul curiosi sa afle mai multe despre traditiile romanilor. Unii dintre ei si-au amintit de propriile traditii din culturile lor si au povestit cu drag despre ele. Au fost momente de relaxare activa pe care le-au trait impreuna cu colegii si cu profesorii lor, care au cusut si ei impreuna cu elevii. Punctul culminant a fost reprezentat de interpretarea psihologica, a fost momentul wow, in care fiecare dintre ei s-a simtit cel mai important, momentul cunoasterii de sine. Au fost momente unice pe care le-am impartasit impreuna cu acesti copii, care de multe ori plecau cu greu la ora urmatoare.

Va multumim dragi copii si profesori pentru aceasta experienta minunata si asteptam cu drag sa ne revedem curand!

Save

Save

Distribuie acest articol:Autor: