Cum poti descoperi abilitatile native ale copilului tau

Cand ne gandim la viitorul copiilor nostri, ne dorim ca ei sa aiba parte de o viata implinita si echilibrata. Pentru a-i putea sprijini sa dobandeasca aceste lucruri, este bine ca noi, parintii, sa stim de unde putem porni: ce inclinatii au si ce medii sunt potrivite pentru ei. Iar acesta a fost si gandul de la care am creat atelierele creative Personalitatea in culori si forme.

Scopul lor este acela de a descoperi mai multe despre personalitatea in formare a copiilor, dar si acela de a le oferi acestora o oportunitate de a da frau liber imaginatiei. Atelierele sunt construite ca niste sesiuni de grup, care pot fi tinute inclusiv la gradinita, scoala sau liceu. Pe langa potentialul de autodescoperire, copiii au parte de o noua experienta de invatare, in care isi exprima liber emotiile si isi dezvolta motricitatea fina.

Cum se desfasoara

La inceput, copiilor li se explica pe intelesul lor, intr-un mod jucaus, ce au de facut. Instrumentele pe care le au la dispozitie sunt sigure (ace de plastic, fire de lana colorata) si usor de utilizat. Copiii pot coase orice model isi doresc, dar pot incerca sa faca si modele traditionale romanesti (avem pregatite si astfel de fise la fiecare sesiune).

Orice detaliu al creatiei copilului ne ajuta sa conturam un profil complet: de la forma tablitei pe care a ales-o, la formele cusute si dispunerea lor, pana la culorile folosite.  Toate acestea ne spun ce abilitati de leadership are, ce trasaturi de personalitate are si care sunt zonele in care se simte confortabil si in care poate excela.

Fiecarui copil i se face apoi o analiza detaliata, in baza creatiei sale – de asemenea, sunt formulate si recomandarile specialistilor CEPSI.  Toate aceste concluzii si recomandari sunt comunicate parintilor dupa atelier, pe email sau personal.

Informatiile cuprinse in analize contureaza mai clar personalitatea viitorului adult – ele ne ajuta sa ne cunoastem mai bine copiii si sa le acceptam unicitatea, chiar daca uneori inclinatiile lor nu sunt in concordanta cu planurile noastre proprii pentru ei.

Care sunt pasii pentru organizarea unui astfel de atelier?

  • Primul pas este acela de a ne contacta pe email, la contact@cepsi.ro. Noi iti vom raspunde in cel mai scurt timp si iti vom oferi detaliile necesare (disponibilitati, durata in functie de numarul de participanti, cost etc).
  • Dupa ce sunt fixate aceste detalii, fiecare parinte va primi un formular in care este informat in privinta lucrurilor care vor fi urmarite de specialisti.
  • Dupa ce atelierul se desfasoara, in functie de numarul de participanti, se vor face interpretarile si apoi informatiile vor fi trimise catre fiecare parinte in parte.
  • Pentru cei care isi doresc acest lucru, exista inclusiv optiunea unor profiluri mai detaliate sau a continuarii acestei explorari printr-un program de consiliere in cariera.

Distribuie acest articol:Autor: