Care sunt cauzele infidelitatii?

O buna parte dintre persoanele aflate intr-o relatie s-au intrebat, macar o data, daca partenerul ar putea vreodata sa le insele. Care sunt insa motivele care ii fac pe oameni sa fie infideli (mai ales in cazurile in care nu vor sa renunte la relatia curenta)?

  • Una dintre cele mai frecvente cauze este lipsa comunicarii: partenerii se distanteaza, nu se mai simt conectati la viata celuilalt si isi investesc eforturile (si timpul) in alte directii. Acest lucru conduce si la aparitia frustrarilor si a reprosurilor. Astfel, pntru ca anumite probleme nu sunt adresate la timpul potrivit, ele se acutizeaza.
  • Alteori, pentru ca aparitia unui copil schimba radical rutina familiei, cuplul uita de dubla calitate pe o au: parinti, dar si iubiti.
  • Nu in ultimul rand, modelele preluate din cadrul familiei de origine isi spun si ele cuvantul. Un studiu recent a aratat ca oamenii cu cea mai mare predispozitie de a insela sunt cei care au un tip de atasament evitant (copiii care invata sa nu isi exprime emotiile si ai caror parinti nu raspund corespunzator nevoilor lor). Ei evita sa isi ia angajamente, iar atunci cand totusi le iau fac tot posibilul sa se autosaboteze.

Adesea, oamenii privesc aventurile ca pe o modalitate de evadare din cotidian – o solutie mult mai comoda decat efortul de a schimba concret rutina pe care o traim.  De aceea, este important sa fie explorate motivele pentru care apare infidelitatea, in fiecare caz in parte. Pentru acest lucru, este foarte utila psihoterapia individuala, despre care poti afla mai multe pe site-ul nostru.

Distribuie acest articol:Autor: