Ce avantaje are terapia online?

Terapia online, prin intermediul platformelor ca Skype sau Facetime, incepe sa fie din ce in ce mai accesata de persoanele care simt nevoia sa discute cu cineva avizat. Conform studiilor, in ultimii ani, acest tip de terapie a devenit aproape la fel de comun ca sedintele care au loc in cabinet, in special in cazul terapiei cognitiv-comportamentale (CBT). Din experienta noastra, exista mai multe motive pentru care acest cadru terapeutic este preferat de foarte multe persoane.

Se desfasoara in aceleasi conditii ca sedintele din cabinet

Terapia online foloseste video call-uri – astfel incat interlocutorii se aud, dar au si contact vizual. In plus, clientul poate alege sa tina sedinta intr-un loc in care se simte comod si in siguranta (chiar de acasa, de pilda). Terapeutul ii ofera atentia sa completa si este la fel de prezent si implicat ca intr-o terapie obisnuita.

Este bine de stiut si ca, uneori, pentru persoana care simte ca are nevoie de sprijin este mai simplu si confortabil sa foloseasca un astfel de canal pentru a cere ajutor.

Ofera acces facil la sprijinul unui specialist cu experienta

Pentru ca in unele localitati este uneori dificil ca cei care se afla in dificultate sa acceseze servicii terapeutice de calitate, initierea unei terapii prin online poate sa le acorde acestora sprijinul de care au nevoie.

Alteori, in cazurile in care exista anumite restrictii de mobilitate – conditii fizice (imposibilitatea de deplasare), context familial (proaspetii parinti, de exemplu), sedintele online pot veni in intampinarea nevoilor persoanei respective cu o mai mare flexibilitate.

Este o buna optiune pentru persoanele care au un program dificil

Oricat de mult ne-am dori sa ne „aliniem” programul zilnic (social sau de munca) cu lucrurile pe care le facem pentru noi insine, nu reusim mereu sa facem acest lucru. Simplul fapt ca ne petrecem 2-3 ori pe zi pe drum (intre intalniri si diverse comisioane) ne afecteaza timpul ramas in afara programului de munca. Asadar, folosirea terapiei online face ca timpul pe care il avem la dispozitie sa fie mai bine si mai eficient folosit.

Ajuta sa continui procesul terapeutic independent de locul in care te afli

In cazul persoanelor care calatoresc mult (sau parasesc tara/orasul), de exemplu, sedintele online pot fi o solutie pentru a nu intrerupe procesul terapeutic (mai ales ca sunt situatii in care, pentru inceput, cel putin, este nevoie de o frecventa constanta a discutiilor cu terapeutul).

Indiferent de mediul ales pentru desfasurarea terapiei, este important de stiut ca acest pas este primul (si probabil cel mai important) din calatoria noastra spre o mai buna cunoastere de sine si o gestionare mai sanatoasa a situatiilor care ne pun in dificultate.

Beneficiaza de o reducere de 25% la prima sedinta de terapie online

Daca te gandesti sa incepi un proces terapeutic online, beneficiezi de o reducere de 25% din costul primei sedinte la CEPSI folosind codul de discount CPS25. Reducerea poate fi folosita o singura data, nu se cumuleaza cu alte reduceri si este valabila pana pe 28 februarie 2018. Detalii la contact@cepsi.ro.

Distribuie acest articol:Autor: